Informatii si recomandari


Este recomandat sa nu testati mai mult de trei sau patru parfumuri in acelasi timp deoarece, temporar, senzorii olfactivi va sunt afectati, ceea ce poate duce la confuzii in alegerea unei anumite arome. Cel mai bun mod de a alege parfumul perfect este sa mirositi alternativ boabe de cafea sau cafea proaspat macinata (aceasta are rolul de a reimprospata simturile).
Parfumul reactioneaza cu pielea si cu uleiurile naturale ale corpului, si este influentat de valoarea Ph-ul propriu pielii, de aceea aromele aceluiasi parfum difera de la o persoana la alta. Nu este indicat sa va cumperati un parfum doar pentru ca va place cum miroase pe altcineva!

In general, mirosul parfumurilor dureaza mai mult in cazul persoanelor care au pielea mixta si cu tendinte de ingrasare a tenului. Asta datorita faptului ca pielea uleioasa, fata de cea uscata, are un continut mai ridicat de umiditate naturala care mareste persistenta parfumului si ii ofera un grad sporit de longevitate.
Pentru ca mirosul parfumului preferat sa dureze mai mult, folositi in paralel si gelul de dus sau lotiunea/crema de corp din aceeasi gama.

Nu cumparati un parfum imediat dupa ce l-ati testat! Aplicati-l intai pe piele si evitati sa va creati o impresie despre acesta direct de pe blotterele din magazine. Asteptati 5 minute pentru ca notele de varf sa se evapore. Experimentati notele de mijloc in aproximativ 30 de minute. Daca va plac aceste arome, asteptati notele de baza, cele mai importante in evaluarea parfumului. Daca va plac si aceste note, atunci ati gasit parfumul ideal pentru dumneavoastra.
Pastrati parfumul intr-un loc racoros si uscat, cat mai departe de ferestre, deoarece razele soarelui pot dezechilibra anumite ingrediente.
Cel mai indicat este sa rezervati in frigider un spatiu doar pentru ele si cat mai la adaposul intunericului. Deasemenea este foarte important sa alegeti parfumul in functie de sezonul pentru care este recomandat pentru a fi folosit. Folosind in sezonul rece un parfum recomandat pentru sezonul cald, este posibil ca persistenta si intensitatea acestuia sa nu va multumeasca pe deplin. La fel ca atunci cand folositi in sezonul cald un parfum recomandat pentru sezonul rece, si cand, este posibil ca acesta sa fie mult prea intens si sa inceapa sa va displaca! Tineti minte ca in acest domeniu, totul se bazeaza pe chimie pura, si de-aici, totul poate lua o forma extrem de complexa!

Copyright © ParfumuriXX 2005